Thursday, 31 December 2015

11 Minuman dan Makanan Trending Sepanjang Tahun 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua...

Rakyat Malaysia memang suka makan. Kadang-kadang bab makan & minum ni memang kita tak berapa berkira sangat melainkan kalau benda yang di jual itu memang langsung tidak berbaloi dengan harga yang di tawarkan! 
Kita ada terbaca dalam 1 web berkaitan dengan Pirate Coffee Dan 11 Makanan dan Minuman Trending Sepanjang Tahun 2015 .. Memang terbaik dan banyak idea orang berniaga ni. Tapi ada setengahnya pula adalah copy paste daripada negara luar... Apa salahnya cuba di negara sendiri tapi perlulah jaga batasannya...

Kita share sedikit sebanyak dengan korang antara info yang kami peroleh dari web tersebut. Ianya adalah original hasil nukilan Farouq Johari . Jom kita terjah!!!!

Memang berlambak giler orang jual sekitar Ipoh ni. Tempat lain pun kita rasa lebih kurang je banyaknya. Memang senang sangat nak dapat. Harga average dalam RM 3.50 ~ RM 10.00/cup bergantung pada saiz cup yang korang nak.



Dijual dengan harga RM 3.00 SAHAJA oleh lelaki kurang upaya di Jalan Pari, Manjoi, Perak. Syabas & tahniah kepada abang ni!!! Kekurangan fizikan bukan penghalang kejayaan!


3. Minuman teh ais, sirap bandung, milo ais dan macam-macam jenis air lagi dengan buih setinggi gunung sampai meleleh di Rambo Station, Bangi.


Korang cari FB Sangkaya . Memang terliur kot tengok banyakkkkk sangat aiskrim

Ini pun awal-awal dulu memang menggila orang cari tapi sekarang ni macam kureng sikit. Kita pun tak pernah beli...ehehehehehhe


Mana korang nak dapatkan ais krim gulung ni??? Pergi Langkawi, insya Allah berlambak di jual kat sana.


Makanan sihat untuk orang yang mementingkan kesihatan!! Sekarang dah banyak pilihan, siap delivery lagi tu... 


Nak tarik perhatian customer so kena kreatif... Ini salah satu caranya... Cakap je nak burger warna apa, semua ada...


Dengan 7 nasi berlainan rasa! Kalau teringin nak cuba, pergi ke Bayan Lepas, Pulau Pinang dan singgah di Nsi 7 Benua di Stadium Sg. Ara...


Memang berasap sangat ni!!! Nampak ganas sikit...


Dari Garage 51 di Petaling Jaya yang confirm buat korang terliur.

Kalau kat luar negara, Food Truck memang dah biasa sangat. Maklumlah, nak sewa bangunan/kedai macam susah sikit. Sewa naik je kan, pastu kos lain lagi... So, FOOD TRUCK ni salah satu cara yang bijak untuk di praktikkan...


Ini antara yang trending di sepanjang Tahun 2015!!!
Korang boleh klik kat Pirate Coffee Dan 11 Minuman Dan Makanan Trending Sepanjang Tahun 2015 untuk baca entry penuh. Kita just ambik point-point je...

Terima kasih sudi singgah di Blog kami ni... Insya Allah nanti kita share lagi apa-apa info yang menarik & terbaik.

2 comments:

  1. Pirate coffee tu memang feveret..
    Dah ada kat tempat kita..
    Next week dia akan jual kat opis kita lak..
    ohsem..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen di sini...
Insya Allah sepantasnya kita Blogwalking ke Blog awk pula...
Thanks a lot!