Tuesday, 16 February 2016

Tiny Station Boutique Homestay

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Dah join #2 Giveaway By My New Blogger kami?? Siapa yang still belum join di jemput dengan berbesar hatinya join & support GiveAway kita ni. Hadiah menarik menanti anda!!!

Lama tak review tentang tempat menarik ni. Kali ini kita nak share 1 tempat persinggahan yang agak menarik di Klang, Selangor. Kita tak berkesempatan untuk berkunjung di sana lagi, Insya Allah akan datang... So, kita share dulu di sini sementara plan ke sana. Manalah tahu kalau-kalau ada tujuan ke sana, adalah tempat untuk di singgah!

Tiny Station Boutique Homestay

Alamat :-
227J Taman Kiyai Ridwan,
Batu 7 Jalan Meru,
Klang, Selangor Darul Ehsan.

No. Telefon :-
019-309 0268

E-Mail :-
weddstation@yahoo.com


Kawasan Dapur.

Tempat Lepak-lepak

 The Sahara.


Tempat guling-guling

Pandangan halaman depan homestay

Dapur basah & kering

The Dock

The Sahara

Laluan naik ke tingkat atas

The Attic


Living Room


Cantik kan? Pada asalnya rumah ini di sewakan kepada penyewa. Kemudian penyewa dah pindah then family dieorg decide untuk jadikan rumah ni sebagai 1 homestay budget yang selesa & santai untuk tetamu. Okey jugalah tempatnya. Hiasan homestay ini juga pun menarik & comey!!!

Terdapat beberapa peraturan di sediakan khas kepada tetamu mereka tersayang! Ia bagi menjamin kebersihan & keselesaan tetamu juga nanti..

No Smoking
No Alcohol
No Non-Halal takeout food
No items should be takenout of the house
No pets
Take good care of utensils, books & other facilities provided by tiny station


Enjoy the decor, take as many picture as you wish!!

RM 200.00 security deposit/booking fee to be paid upfront.
any cancellation 2 weeks before booking date will forfeited.

Full payment must be made during check-in
RM 280.00 for 1 night
RM 250.00/night for stay more than 1 night

security deposit will be returned after house check is done by Team Tiny Station on check-out day!


Rules die memang perkara normal je... So, tetamu akan lebih alert dengan segala kemudahan yang di berikan kepada mereka. Senang cerita, 'orang berbudi, kita berbahasa'... Faham kan??

So, jika singgah di Klang & tiada tempat untuk bermalam, boleh singgah di Tiny Station Boutique Homestay ni. Insya Allah mereka provide kemudahan yang terbaik untuk korang.
Sebarang pertanyaan atau nak view/survey homestay ni boleh klik je ke blog & Facebook mereka...

Tiny Station Boutique Homestay

Alamat :-
227J Taman Kiyai Ridwan,
Batu 7 Jalan Meru,
Klang, Selangor Darul Ehsan.

No. Telefon :-
019-309 0268

E-Mail :-
weddstation@yahoo.com


Terima kasih sudi singgah & baca entry kita kali ni...
Jangan lupa komen & follow Blog kita... Tolong share pun di alu-alukan..

8 comments:

  1. Cantiknya homestay ni..
    Macam resort pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik & comel kan...rasa macam nak design umah macam ni gak..hheehehehe

      Delete
  2. Homestay comey sungguh. Takut nanti dah tinggal tak mau keluar pulak, hehe :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...beli terus la kalau macam tu...hehehhee

      Delete

Terima kasih sudi komen di sini...
Insya Allah sepantasnya kita Blogwalking ke Blog awk pula...
Thanks a lot!